Tiszanánai Sütő András Iskolai Alapítvány pályázatai

További információért kérjük, kattintson a dokumentumra


Zenei program megvalósítása
Mindenki szívében van egy dallam!

A pályázat kódja: SZOC-20-ALT-FEJL-ESZK-4-0392

A Tiszanánai Sütő András Iskolai Alapítvány pályázatot nyújtott be, és nyert a Máltai Szeretetszolgálat Máltai Szimfónia Program mentorálasával Mindenki szívében van egy dallam címmel.

Iskolánkban hátrányos helyzetű, többrétű problémákkal küzdő gyerekeink számára ez nemcsak zenei fejlesztést jelent, hanem egy közösségépítő, tartalmas szabadidő eltöltést is. Az együtt zenélés, zenekar építés a közös éneklés a kapocs a zenetanár és diák között, a kialakuló bizalom pedig lehetővé teszi, hogy feltárjuk a gyerekek problémáit, szükségleteit.

Jelen legyünk az életükben.

További információért kérjük, kattintson a dokumentumra


2018 | 01 | 01.

Egri Tankerületi Központ

SÜTŐ ANDRÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA

SAJTÓKÖZLEMÉNY

ISKOLAKÖZPONTÚ HELYI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK TISZANÁNÁN

Az Egri Tankerületi Központ az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-1.3.9-17 kódszámú, „Iskolaközpontú helyi együttműködések Tiszanánán” című felhívásra benyújtott pályázatával 74.916.345 forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert, amelynek megvalósítási helyszíne a Sütő András Általános Iskola.

A támogatás mértéke: 100%.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg.

Az Egri Tankerületi Központ és konzorciumi partnere, a Tiszanánai Sütő András Iskolai Alapítvány a projekt keretében kívánják még eredményessebbé tenni az intézményt, illetve emelni az inkluzív oktatás és az iskola által nyújtott szolgáltatások színvonalát. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló fejlesztés eredményeképpen növelik a településen elérhető közösségi programok számát, hozzájárulnak az iskolák, a civil-, egyházi-, ifjúsági szervezetek, csoportok, közösségek továbbá a helyi gazdasági szereplők együttműködőképességének és a társadalom felé történő nyitásának növeléséhez. A projekt megvalósulása hozzájárul a társadalmi aktivitás erősödéséhez és a családok tevékeny részvételéhez. A megvalósulási helyszínein növelik az önkéntes tevékenységeket végzők számát, együttműködéseik által elősegítik, hogy a településen működő iskola képessé váljon külső, ifjúsággal foglalkozó szervezetek, közösségek „befogadására”, integrálására, segítik a szabadidő hasznos eltöltését.

A projekt címe: „Iskolaközpontú helyi együttműködések Tiszanánán”.

A projekt időtartama: 2018.01.01.-2019.12.31.

A projekt azonosítószáma: EFOP-1.3.9-17-2017-00092

Részletek: https://kk.gov.hu/efop-1-3-9-17-2017-00092

További információ kérhető:   eger@kk.gov.hu


„LÉPÉSEK TISZANÁNÁN A SZEGREGÁTUMBAN ÉLŐK ÉLETMINŐSÉGÉNEK JAVÍTÁSÁÉRT”

részletek

Közérdekű információk:
Nyitvatartás és fogadóórák

Telefonszámok

A pályázat részletes leírása

További információk: tiszanana.hu


EFOP-1.8.5-17-2017-00181 Menő menza Tiszanánán

Kedvezményezett neve: Tiszanánai Sütő András Iskolai Alapítvány
Pályázati felhívás neve, kódszáma: Menő menzák az iskolákban –Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok- EFOP-1.8.5
A projekt címe, azonosító száma: Menő-menza Tiszanánán EFOP-1.8.5-17-2017-00181
A szerződött támogatás összege: 19 523 823 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

Projekt szakmai megvalósítása:

1 Ismeretterjesztő programok az egészséges táplálkozás jegyében

a. a mindennapos táplálkozási szokások felmérése kérdőíves módszerrel, különös tekintettel a rendszeresen fogyasztott, az egészséges táplálkozásba nem illeszthető, illetve táplálkozás-egészségügyi szempontból kevésbé kívánatos élelmiszerekre (pl. sós rágcsálnivalók, chips, energiaital), valamint az ételallergiára, ételintoleranciára

b. a kérdőívek dietetikus/táplálkozástudományi szakember által történő kiértékelése, valamint gyermekek és/vagy szüleinek írásos és/vagy személyes tájékoztatása a gyermek felmérésének eredményeiről, különös tekintettel a felmérés alapján rizikócsoportba sorolható gyermekek esetén

c. dietetikai szaktanácsadás/konzultáció valamint csoportfoglalkozás biztosítása:

-a rizikócsoportba sorolt vagy táplálkozási problémával küzdő, anyagcsere betegségben vagy ételallergiában szenvedő gyermekek és szüleik számára

-pedagógusok számára

-közétkeztetésben dolgozó szakemberek számára

d. A köznevelésben részt vevő gyermekek egészséges táplálkozással kapcsolatos ismereteinek bővítése, egészségkultúrájuk fejlesztése dietetikus vagy táplálkozástudományi szakember szakmai irányításával előadások, iskolai foglalkozások keretében az alábbi témákban:

ételek tápanyagtartalmával kapcsolatos információk ismertetése; helytelen táplálkozással összefüggő betegségek, illetve egészségkockázatok; energiaegyensúllyal és ételek tápanyagtartalmának kiszámításával kapcsolatos játékos feladatok; mintaétrendek, mintareceptek bemutatása; diétás igény miatti speciális étrenddel összefüggő ismeretek elsajátítása; konyhai higiénés ismeretek fejlesztése; a konyhai eszközök biztonságos használatának elsajátítása; táplálkozással összefüggő betegségek (pl.: diabetes) ismertetése, diabeteses krízishelyzetek kezelése (hypo- és hyperglicaemia tünetei, teendők); ételallergia és tünetei; krízishelyzetek kezelése.

2. Ivókút létrehozása, vagy egyéb ivóvízvételi hely (pl. ballon, szűrőberendezés) létrehozása és folyamatos biztosítása a projekt teljes időszaka alatt.

3. Szemléletformálás az egészséges táplálkozás, életmód népszerűsítése érdekében:

a) tájékoztató napok gyermekek és családjaik számára (pl. ételkóstolás a szülők számára)

b) főzőversenyek szervezése

c) az egészséges táplálkozást népszerűsítő fórumok, programok szervezése közismert személyiségek segítségével

d) az egészséges táplálkozáshoz kapcsolódó, azt ösztönző – akár dekorációs – eszközök használata, valamint az ételek tápanyagtartalmával kapcsolatos információk megjelenítése (pl. plakátok, poszterek).

4. Közvetlenül az iskolai étkezéshez szükséges eszközfejlesztés az egészséges táplálkozás, illetve az étkezési kultúra fejlesztése érdekében:

a) az étkezéshez szükséges edényzet beszerzése (pl. tálca, tányér, pohár, tál, kancsó, evőeszköz, szalvéta, egyéb)

b) az étkezéshez kapcsolódó bútorzat, vagy eszközök fejlesztése az étkezőkben (pl. étkezőasztal, szék, tálalópult, függöny, karnis, abrosz, konyhatechnológiai berendezések, egyéb)

c) Tankert (iskolai fűszerkert) létrehozása, és/vagy a projekt megvalósítás teljes időtartama alatt fenntartása és gondozása.

g) a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges
befejezés): 2017.10.01-2018.10.01


2017 | 10 | 01.

TISZANÁNAI SÜTŐ ANDRÁS ISKOLAI ALAPÍTVÁNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

MENŐ-MENZA TISZANÁNÁN

A Tiszanánai Sütő András Iskolai Alapítvány az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-1.8.5-17 kódszámú, „MENŐ-MENZA TISZANÁNÁN” a Tiszanánai Sütő András Iskola tanulóinak táplálkozási szokásainak pozitív irányú változása, az egészséges életmód kialakításának elősegítése című felhívásra benyújtott pályázatával 19.52 MILLIÓ forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert.

A programban a Sütő András Általános Iskola Tiszanánai székhelye és Tiszanánai telephelye vesz részt.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósul meg. A támogatás mértéke 100%.

A projekt időtartama: 2017.10.01-2018.10.01.

A projekt címe: Menő-menza Tiszanánán

A projekt azonosítószáma: EFOP-1.8.5-17-2017-00181

További információ kérhető:     menomenzatiszanana@gmail.com

Hozzászólások lezárva