Hírek, események

 
 


 
 

TÁJÉKOZTATÓ AZ ETIKA / HIT- ÉS ERKÖLCSTAN TANTÁRGY OKTATÁSÁRÓL 2024/2025. TANÉVBEN

Az egyházak képviselői az iskolánkban folyó Hit- és erkölcstan oktatásáról tájékoztatót tartanak minden érdeklődő szülő számára.
A Sütő András Általános Iskola tisztelettel hívja a szülőket erre a tájékoztató beszélgetésre.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC törvény 35. §, valamint a 20/2012.(VIII. 31.) EMMI rendelet rendelkezéseinek alapján az állami fenntartású általános iskolák valamennyi évfolyamán meg kell szervezni az Etika vagy a Hit-és erkölcstan oktatást.
A törvényi előírások értelmében a szülő írásban nyilatkozik, hogy gyermeke Etika oktatásban vagy Hit-és erkölcstan oktatásban kíván-e részt venni.
A nyilatkozattételek időpontjai:

  • a leendő 1. osztályos tanulók szüleinek: az általános iskolai beiratkozás alkalmával
  • újonnan beiratkozó tanulóknak: a beiratkozáskor
  • tanulóink esetén, ha a szülő a következő tanévre vonatkozóan az Etika vagy a Hit-és erkölcstan tantárgyra vonatkozó választását módosítani kívánja, az erre vonatkozó szándékát minden tanév május 20-ig írásban közli az igazgatóval és az érintett egyházi jogi személy képviselőjével. A változtatáshoz szükséges írásos nyilatkozathoz a nyomtatványt az osztályfőnököktől lehet igényelni.

A Hit-és erkölcstan oktatását a 2024/2025. tanévben az alábbi egyházi jogi személyek jelezték iskolánknak:
Magyarországi Református Egyház tájékoztatója
Ideje: 2024. március 6. (szerda) 14:00 órától
Helye: Sütő András Általános Iskola, 3385 Tiszanána, Hunyadi út 1.

Magyar Katolikus Egyház tájékoztatója
Ideje: 2024. március 6. (szerda) 14:00 órától
Helye: Sütő András Általános Iskola, 3385 Tiszanána, Hunyadi út 1.

Magyar Pünkösdi Egyház tájékoztatója
Ideje: 2024. március 6. (szerda) 14:00 órától
Helye: Sütő András Általános Iskola, 3385 Tiszanána, Hunyadi út 1.




TANÉVNYITÓ 2023/2024

Megkezdődött a 2023/24-as tanév iskolánkban.

Az ünnepélyes tanévnyitót 2023. szeptember 1-én tartottuk meg.

Ezt a tanévet is sok elsős kisdiákkal kezdtük, akik nagy izgalommal fogadták az iskolai tanévnyitót.

M. Szűcs István Igazgató Úr a hagyományos tanévnyitó ünnepséget iskolánkban az első osztályba lépő kisgyermekek köszöntésével kezdte. A köszöntést követően Igazgató Úr beszámolt az iskolát érintő változásokról és tájékoztatta a szülőket az iskolakezdéssel járó kötelezettségekről is.

Többek között Ballagó Zoltán Tankerületi Igazgató Úr és Dr. Tóth József Tiszanána Község Polgármestere köszöntőjükkel üdvözölték a diákokat, majd az iskolakezdésre versmondással és műsorral készülő tanulóink előadásával folytatódott a tanévnyitó.

Jó tanulást és tanítást mindenkinek!


TANÉVZÁRÓ 2022/2023

Kedves gyerekek eljött a számadás ideje, lezárult egy tanév.

A bizonyítványban lévő jegyek, értékelések egyértelművé teszik, hogy mit sikerült elérnetek a 2022/2023-as tanévben.
Bizony elmondhatjuk, hogy sokat és keményen dolgoztatok az idén is, és eljött a jól megérdemelt pihenés ideje.
Eljött az ideje, hogy azok a dolgok, amelyeket tanultatok valamiképpen leülepedjenek annyira, hogy szeptemberben ismét legyen hely az új és érdekes tananyag számára.

Köszönöm minden pedagógusnak és minden pedagógiai munkát segítő dolgozónak, hogy részt vettek ebben a nehéz, de mégiscsak szép tanévben.

A gyerekeknek és a pedagógusoknak is kellemes pihenést kívánok!

Mindenkinek köszönöm az egész éves munkáját.

M. Szűcs István
Intézményvezető


BALLAGÁS 2023

A 2023-as év június hónapja a búcsúzások időszaka volt iskolánkban. A végzős évfolyam utolsó tanulással töltött napjait a búcsúzások követték tanáraiktól, iskolánk dolgozóitól és a diáktársaktól, majd a hét csúcspontja, a Ballagás következett. Az eseményekről készült képeket itt nézheti meg:


Különleges programokkal és tevékenységekkel készültek iskolánk pedagógusai a gyereknap alkalmából. Volt a nap folyamán minden, „mi szem, szájnak ingere”! Sport, játékkal és sok új ismerettel, társasjátékkal, zenéléssel … és még sok minden mással. Beszéljenek a képek szavak helyett:


„A Békefutás egy egyszerű gondolatra épül. Ha én teszek egy lépést vagy erőfeszítést a békéért, vagy ha én magam csak egy percre is békésebbé válok, akkor ezáltal a világ is egy kicsit jobb lesz. A világ béke az emberek békéjéből indul ki. Ahelyett, hogy bírálnánk a világot, tegyük meg azt, ami a mi felelősségünk: önmagunkban és közvetlen környezetünkben a törekedjünk a békére. Reméljük, hogy rendezvényünk hitet és reményt ad ehhez, és tudatosabbá teszi az embereket világunk alakításával kapcsolatban.”
Tiszanánai diákok is csatlakoztak a béke futáshoz, 35 lelkes diák futotta le a települési távot és tartott a nagyszerű nemzetközi csapattal!

Néha nehéz megtenni az első lépést, de minden azzal kezdődik!


ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLAT BEMUTATÓJA ISKOLÁNKBAN


2023. április 17-én a Sütő András Általános Iskola alsó tagozatos kisdiákjai egy érzékenyítő programon vehettek részt.
Péter és Balázs missziója a Református Szeretetszolgálat segítségével valósulhat meg, melyben legfőbb küldetésüknek tartják, hogy betekintést nyújtsanak a vakok- gyengén látók mindennapi életébe. Céljuk, hogy megértessék a gyerekekkel, hogy egy vak ember is teljes értékű életet képes élni, a társadalom épp olyan tagja mint ép társaik.
Különböző játékos formában zajlott az előadás, melyet a gyerekek nagyon élveztek és felszabadultan tették fel sorra, érdeklődő kérdéseiket. Két nagyszerű embert ismerhettek meg felnőttek és gyermekek egyaránt Péter és Balázs személyében, akik számunkra hihetetlen módon végzik napi rutin feladataikat vak- illetve gyengén látó emberként.2023. április 17-én a Sütő András Általános Iskola alsó tagozatos kisdiákjai egy érzékenyítő programon vehettek részt.
Péter és Balázs missziója a Református Szeretetszolgálat segítségével valósulhat meg, melyben legfőbb küldetésüknek tartják, hogy betekintést nyújtsanak a vakok- gyengén látók mindennapi életébe. Céljuk, hogy megértessék a gyerekekkel, hogy egy vak ember is teljes értékű életet képes élni, a társadalom épp olyan tagja, mint ép társaik.
Különböző játékos formában zajlott az előadás, melyet a gyerekek nagyon élveztek és felszabadultan tették fel sorra, érdeklődő kérdéseiket. Két nagyszerű embert ismerhettek meg felnőttek és gyermekek egyaránt Péter és Balázs személyében, akik számunkra hihetetlen módon végzik napi rutin feladataikat vak- illetve gyengén látó emberként.



Bozsik intézményi labdarúgó program

Csütörtökön Pély adott helyszínt a HEVESI-CSOPORT tavaszi fordulójának.

A végeredmény (nagy betűkkel a továbbjutók) :

3-4.o. 1. PÉLY 11p 2. Tiszanána 10p 3. Tarnabod 4p

5-6.o. 1. TARNABOD 11p 2. Tiszanána 10p 3. Pély 3p

7-8.o. 1. PÉLY 15p 2. Tarnabod 12p 3. Tiszanána 0p

Lányok: 1. PÉLY 14p 2. TISZANÁNA 8p 3. Tarnabod 3p



Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen a személyi jövedelemadója 1%-áról.

Kérjük, szja-1%-nak felajánlásával támogassa Ön is a Tiszanánai Sütő András Iskolai Alapítvány munkáját!

Adószámunk: 18753992-1-10

Adóbevallásánál szíveskedjen az SZJA beadványában lévő nyomtatványra alapítványunk adószámát beírni!


Március 15.-ei ünnepség az iskolánkban

Mindenki számára emlékezetes volt az Általános Iskola megemlékezése 1848 március 15-éről.
Az 5. és a 6. osztály színvonalas műsorával, iskolánkban már hagyománnyá váló rendezvényen belül emlékeztünk meg a forradalomról és a szabadságharcról.


A 6. osztály színvonalas műsorával a magyar történelem egyik jelentős eseményére emlékeztünk, amely 1956. október 23-án kezdődött. Felidéztünk egy eseménysorozatot, amely annyiféle, ahány ember ahányféleképpen megélte, alig megfogható. Ez az ünnep magába sűríti mindazt, amit a magyarság kívánt, amire vágyott, amit magának követelt. Az ünnep jelkép és tanítás. Jelképe a hősiességnek, tanítás arról a nemzeti egységről, amely a felkelés tüzében, egyéni és közösségi áldozatok között született.

Hozzászólások lezárva